English/Magyar

A madéfalvi veszedelem emlékezete a Magyarság Házában

Könyvbemutató, kiállítás megnyitó és születésnap
2014. március 11., 18.00, Aula

A madéfalvi veszedelemre és több ezer székely kényszerű elvándorlásának 250 éves évfordulójára emlékeztünk 2014. március 11-én a Magyarság Házában, a Móser Zoltán fotóművész és Tamás Menyhért író, költő „Holtak vigasza” című könyvének anyagából készült művészeti kiállítással, valamint a Völgységi Múzeum „Emelt fővel” című történeti vándorkiállításával. 

A szép számmal megjelent érdeklődőket Langerné Victor Katalin, a Magyarság Háza igazgatója üdvözölte. A könyvet bemutatta, a könyv születésének körülményeiről az egyik szerző, Tamás Menyhért, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja mesélt. Az esten fellépett Fábián Éva népi énekes, a moderátor pedig Kisfalusi Lehel színművész volt.

Az esemény záróakkordjaként Langerné Victor Katalin és Fábián Éva a pódiumra hívta Móser Zoltánt – aki amúgy szintén az MMA tagja –, és felköszöntötték őt, hiszen a fotóművész éppen a kiállításmegnyitó és a könyvbemutató napján ünnepelte a 68. születésnapját. Isten éltesse őt innen is!

A kiállítás április 7-éig látogatható, naponta 9 és 17 óra között. A belépés ingyenes.

Langerné Victor Katalin, a Magyarság Háza igazgatója elmondja köszöntőjét ()Fábián Éva, nép énekes ()Kisfalusi Lehel, színművész ()A megnyitó vendégei ()Móser Zoltán fotóművész, Fábián Éva nép énekes és Langerné Victor Katalin, a Magyarság Háza igazgatója ()Móser Zoltán fotóművész ()Tamás Menyhért író, költő ()

Címkefelhő

Naptár

EGYÜTTMŰKÖDŐ
PARTNER

Határtalan Gazda