English/Magyar

Költészet Napja a Magyarság Házában

VERS-KÉP-HANG

2014. április 11., 17.30, Corvin terem

Különleges estében volt része mindazoknak, akik április 11-én, a Költészet Napján eljöttek a Szentháromság térre a Magyarság Házába. Az alaphangot Orgoványi Anikó festőművész Himnusz ihlette alkotásainak megnyitója adta az estéhez. A művésznő Kölcsey Ferenc művéhez készített illusztrációkat, melyek keletkezéséről rövid ismertetőt is tartott. A megfestett verseket követően a felvidéki Kor-Zár együttes el is muzsikált nekünk számos költeményt, többek között József Attila, Radnóti Miklós és Tompa Mihály verseit, de Lackfi János és Varró Dániel egy-egy remekművét is hallhatta megzenésítve a közönség. A kedélyes koncertet versmondó versenyeken díjat nyert Kárpát-medencei versmondó diákok szavalatai színesítettek, így elhangzott Kányádi Sándor, Márai Sándor, Gyóni Géza, Vári Fábián László és Fehér Ferenc egy-egy alkotása is.


Az est apropója kapcsán egy izgalmas dologra kérte fel a Magyarság Háza a fellépőket, méghozzá, hogy József Attila Április 11 című művét alkossák meg, ki-ki a saját művészeti ágában. Így született meg Orgoványi Anikó ecsetjéből az a festmény, amelyet Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár asszony és Langerné Victor Katalin, a Magyarság Háza igazgató asszonya leplezett le, majd pedig ugyanezen költeményt elmondva és megzenésítve is hallhattuk!

További fotók: facebook.com/MagyarságHáza

Orgoványi Anikó festőművész és Langerné Victor Katalin igazgató asszony a kiállítás megnyitóján ()Vendégeink, háttérben a Himnusz-illusztrációk ()A Kor-Zár együttes hangulatteremtő előadása ()Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár asszony és Lagerné Victor Katalin igazgató asszony leleplezi Orgoványi Anikó festményét, melyet József Attila Április 11. c. verse ihletett ()Kárpát-medencei versmondó diákok ()

Címkefelhő

Naptár

EGYÜTTMŰKÖDŐ
PARTNER

Határtalan Gazda