English/Magyar

Megjelentek a Szülőföld Alap 2010. évi második féléves pályázati kiírásai

 Közlemény


Megjelentek a Szülőföld Alap 2010 második félévének pályázati felhívásai, amelyek összesen 1315 millió forint összegben nyújtanak lehetőséget oktatási, szakképzési, kulturális, egyházi célok, a média, az önkormányzati együttműködések valamint az informatika támogatására.

A pályázati felhívások feltételeinek meghatározása során a szakmai kollégiumok kiemelt figyelmet fordítottak a 2010. első félévében megvalósult programok támogatására, ezért minden olyan pályázat támogatásban részesülhet, amelynek megvalósítása 2010. március 15. után történt. Az első félévben elutasított kérelmek nem vesznek részt automatikusan az őszi pályázati fordulóban, a Szülőföld Alap második féléves felhívásain való részvételhez új pályázat benyújtása szükséges!

Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázatok minél gyorsabb elbírálása és a támogatások mielőbbi kiutalása érdekében a pályázatok postai feladásának vagy elektronikus benyújtásának határideje 2010. október 10!

A támogatások túlnyomó részét, mintegy 751 millió forintot az Oktatási és Szakképzési Kollégium osztja szét a hét szomszédos ország és Magyarország lehetséges pályázói között összesen 33 pályázati kiírás formájában. Kiemelt szerepet kap a határon túli felsőoktatás fejlesztése, a szórványban élő magyarság oktatási programjainak, illetve a szakképzés és felnőttképzés támogatása, továbbá a hozzájárulás az ösztöndíjazással, diáksegélyezéssel foglalkozó szervezetek tevékenységéhez.

A Kulturális, Egyházi és Média Kollégium 388 millió forint összegben hirdetett meg 32 pályázati felhívást, amelyekben hangsúlyosan jelenik meg a kulturális szervezetek tevékenységének megalapozása, az épített örökség védelme, a határon túl működő magyar nyelvű színházak, a könyv- és lapkiadás, illetve a magyar nyelvű média, valamint az egyházi programok támogatása.
 
Az Önkormányzati együttműködési és Informatika Kollégium a rendelkezésére álló 176 millió forint terhére 24 pályázatot hirdetett meg többek között az önkormányzatok együttműködésében megvalósuló rendezvények támogatására, a civil kapcsolatok bővítésére, az internetes ellátottság fejlesztésére, informatikai képzések megvalósítására, valamint az európai uniós és önkormányzati források igénybe vételének elősegítésére.

Külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy néhány ponton változtak a pályázati feltételek annak érdekében, hogy a magyarországi és uniós gyakorlathoz jobban közelítsenek, ezért a pályázóknak érdemes alaposan elolvasniuk az egyes kiírások előtt található feltételrendszert.

Az alább található linkekre kattintva a pályázati felhívásokat tekinthetik meg az érdeklődők: 

A Kulturális, Egyházi és Média Kollégium kiírásai

Az Oktatási és Szakképzési Kollégium kiírásai

Az Önkormányzati együttműködési és Informatika Kollégium kiírásai

Címkék

Eseménynaptár
 
 
Határon átnyúló együttműködés