English/Magyar

4/2011 (III.29.) számú bizottsági határozat

4/2011 (III.29.) számú bizottsági határozat

A Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. törvény végrehajtását szabályozó 367/2010 (XII.30.) Korm. rendelet 4.§ (1) bekezdése alapján, a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. igazgatóságának javaslatára a Bizottság a nyílt pályázati alapra beérkezett pályázatokat előzetesen elbíráló, és a Bizottság számára döntési javaslatot tevő 9 fős Kollégium személyi összetételét egyhangú döntéssel az alábbiak szerint határozzák meg:

 

1. A Kollégium elnökének felkéri Vizi E. Szilvesztert a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökét, a határon túli magyar ügyek elkötelezett támogatóját.

 

2. A Kollégium további 8 tagjának a következő szakértelemmel rendelkező személyeket kívánja kijelölni, a vonatkozó szakterületet felügyelő államtitkárok egyetértésével:

  • A KIM Nemzetpolitikai Helyettes Államtitkárságának 3 olyan munkatársát, akit a Helyettes Államtitkár Asszony a fenti kritériumok alapján erre a feladatra jelöl.
  • A KIM Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatkért Felelős Államtitkárság 1 munkatársát a felügyelő Államtitkár javaslata alapján.
  • A NEFMI Oktatási Államtitkársága Külhoni Magyarok Osztályának 1 munkatársát a felügyelő Államtitkár javaslata alapján.
  • A NEFMI Kulturális Államtitkársága Határon Túli Magyarok Kulturális Osztályának 1 munkatársát a felügyelő Államtitkár javaslata alapján.
  • A Munkaerőpiaci Alap 1 munkatársát a felügyelő Államtitkár (NGM Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkár) javaslata alapján.
  • Horváth Tamás, külső szakértőként, a Márton Áron Szakkollégium korábbi igazgatóját, a határon túl magyar oktatás kitűnő ismerőjét.

 

A Bizottság felkéri Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, hogy az Alapkezelő útján a felkérő leveleket írja alá és juttassa el a címzettekhez.

Címkék

Eseménynaptár
 
 
Határon átnyúló együttműködés